Ahoj šampioni!
rádi bychom vám nejprve chtěli poděkovat za vaše neuvěřitelné nasazení a sebeobětování v rámci běhací výzvy, bylo opravdu nervydrásající sledovat vývoj a rozhodně jsme nečekali, že vytáhneme ven tolik lidí v 5:00!

Nicméně jsme teprve v půlce! Posilovali jsme… běhali jsme… Co by se nám tak na frisbee mohlo ještě hodit? Přece umět pořádně házet! Takže v rámci třetího týdne vás čeká Házecí výzva.

Házecí výzva bude rozdělena na 3 disciplíny – přesnost, vzdálenost a kadenci. Každý hráč musí soutěžit a to právě (přesně) v jedné z těchto disciplín. Budete se tedy muset rozdělit na stejně početné třetiny (+- 1 hráč) a každá třetina se bude snažit podat co nejlepší výkon ve své disciplíně. Každý má pouze 1 platný “ostrý” pokus. Budete mít několik dnů na trénink, ale ve chvíli, kdy si řeknete, že teď jdete plnit výzvu na “ostro”, tak už nesmíte couvnout nebo si dělat opravné pokusy. Před tím se můžete libovolně rozházet. Do výsledného pořadí se bude počítat průměrný výkon celé třetiny. Smí se používat pouze standardní disky na Ultimate frisbee.

Než se přesuneme na popis jednotlivých disciplín, tak harmonogram příštího týdne bude následující – v pondělí, úterý a středu budete mít prostor na jakékoliv trénování házení a zjišťování, který hráč má v které disciplíně největší šanci na úspěch, využijte je dle libosti. Nejdéle do středy 31.3. do 19:00 nám na email [email protected] zašlete potvrzení, že máte v tabulce vyplněné seznamy, který hráč bude soutěžit v které disciplíně. Tabulka zůstává stejná jako pro předchozí výzvy, upraví se vám během pondělí.

Pozor! Každá disciplína má od nás předem určený den, ve kterém je nutné ji splnit. Zohledněte to při rozdělování hráčů do disciplín.

DISCIPLÍNY:

  • Přesnost (plní se kdykoliv ve čtvrtek 1.4.)
    Každý hráč si najde tyč velké fotbalové branky, případně předmět o stejném průměru přibližně 12-15 centimetrů (strom, lampa), naměří si vzdálenost 15 metrů a jeho cílem je co nejvíckrát trefit tyč ve výškovém rozmezí 0,5 – 1,5 metru. Má celkem 23 hodů – 10 backhandů, 10 forehandů a 3 bonusové overy. Do tabulky si zapište 3 údaje do příslušných sloupců formou procentuální úspěšnosti. Pokud trefím 7 backhandů z 10, zapisuji číslo 70. U overů zapište celé číslo (0, 33, 66 nebo 100).
  • Vzdálenost (plní se kdykoliv v pátek 2.4.)
    Každý hráč má 5 pokusů, aby hodil co nejdelší hod. Hody je potřeba přesně změřit, využijte například aplikaci na měření vzdálenosti, nebo co nejpřesnější měření na mapách případně cokoli jiného Vás napadne. Rozházení si udělejte dle libosti, ale jakmile začnete házet soutěžní pokusy, už není cesty zpět. Smí se házet pouze na rovině. Do tabulky si zapište nejdelší pokus.
  • Kadence (plní se kdykoliv v sobotu 3.4.)
    Tuto disciplínu je potřeba absolvovat ve dvojicích (druhý z dvojice se nemusí nutně účastnit naší výzvy, nebo může plnit jinou disciplínu, prostě jen potřebujete nějakého parťáka, který vám bude disky chytat a pak házet zpět. :-)). Cílem je HODIT co nejvíce hodů za přesně daný časový limit a hod musí splňovat následující podmínky. Hráč musí házet na minimální vzdálenost 25 metrů, hody chycené na kratší vzdálenost se nepočítají. Za úspěšný hod je považován každý chycený disk bez doteku země. Doporučujeme vzdálenost vyznačit například kuželíky nebo čímkoliv po ruce (láhev na pití, batoh, boty..) Typ hodu není omezen, ale je nutné celou výzvu házet s jedním diskem. Pokud hod bude nepřesný například krátký a do země, je nutné pro disk doběhnout, vrátit se a házet dále. Časový limit na tuto výzvu je přesně 10 minut. Doporučujeme si na tuto disciplínu přizvat “rozhodčího” – házet, u toho hlídat čas a počítat si hody není ideální.

Rozhodli jsme se třetí výzvu udělat méně náročnou na čas a dát vám trošku možnost si její plnění naplánovat. Budeme rádi, když v rámci této výzvy využijete krásné počasí a půjdete si házet častěji než obvykle. Berte to jako ideální příležitost na dokončení vašich koláží.

Pokud jste si v průběhu 1. a 2. výzvy přibrali do týmu nové účastníky (nebo i jen jednoho), připomínáme, že předpokládáme, že se zúčastní všichni přihlášení až do konce 4. výzvy! Neúčast se omlouvá pouze z důvodů karantény či jiných závažných zdravotních důvodů.

Pokud budete mít potřebu upřesnit si nějaká pravidla ohledně výzev, tak na zítřek – tedy na pondělí od 19:00 do 20:00 otevíráme diskuzní okénko. Můžete nám v tuto dobu buď napsat do chatu přes facebook, nebo napsat e-mail, nebo zavolat, pokud na nás máte číslo. 😀 Rádi vám veškeré dotazy zodpovíme. Pokud pošlete dotazy i dříve, zodpovíme vám je v tento čas.

Příjemný zbytek víkendu a sportu zdar!