Markerování v osobní obraně

Jednou z podmínek získání minigrantu od ČAU na PSD 2020 bylo zpracování tématu dle našeho výběru. Během PSD jsme trénovali různé aspekty Ultimate. U všeho bylo něco nového, něco účastníci už znali, ale jedno téma hráčům otevřelo oči nejvíce a to právě markerování.

Rozhodli jsme se, že pokud do něčeho takového máme investovat čas, budeme se snažit to udělat pořádně a s co největším přesahem. Dokument jsme vytvářeli od konce srpna do konce listopadu. Na jeho finální verzi se podíleli i další lidé, dotyčným tímto moc děkujeme za pomoc. Výsledkem je dokument, který má 32 stran včetně obrázků a jeho obsahem jsou všechny aspekty markerování, které nám přišlo nezbytné zmínit.

V dokumentu se tak můžete dočíst nejen o tom, jak se u markerování postavit a jak se pohybovat, ale i jaký si nastavit mindset, jak si utřídit priority, jak marking měnit v závislosti na situaci na hřišti nebo jak efektivně s markerem komunikovat. Součástí jsou i drily, které považujeme za vhodné pro trénování svého markingu.

Doufáme, že Tě bude tento dokument co nejvíce bavit a že v něm najdeš užitečné rady a podněty. Pokud Ti bude dokument připadat užitečný, budeme rádi, když ho budeš sdílet se svými spoluhráči. Zároveň se nám neboj nechat koment, co si o dokumentu myslíš nebo co ses dověděl nového.

Dokument najdeš v záložce Downloads.